Hallo, mijn naam is Nicole Kuik. Ik woon met mijn roedel honden in Elburg.
Al op jonge leeftijd ontwikkelde ik een passie voor dieren en door de jaren heen hebben veel verschillende dieren mijn leven verrijkt. Van parkieten tot een papegaai, van hamsters tot ratten en natuurlijk van katten tot honden. Bij de honden ligt mijn hart, het opvoeden van en sporten met honden is mijn grootste passie. Toen ik 18 werd kreeg ik mijn eerste eigen hond, Luca, een kruising Chinese Crested x Phalène. Luca heeft mij veel geleerd over de verschillende trainingsmethodes en met haar begon ook mijn liefde voor de Chinese Crested.  Met Luca ben ik 10 jaar geleden begonnen in de sport agility, inmiddels is ze met pension maar hooperen we samen met veel plezier. De roedel is inmiddels uitgebreid tot zeven honden en allemaal hebben ze een geheel eigen karakter. Momenteel houd ik mij bezig met het wedstrijd-klaar maken van mijn jongste, Hollandse Herder: Killian.

 

Ik heb veel gelezen en geleerd over honden de afgelopen jaren. Ook heb ik bij diverse hondenscholen stage gelopen en geef ik momenteel les bij de Apeldoornse Kynologenclub. Vanuit die passie en opgedane kennis heb ik besloten om een eigen hondenuitlaatservice te beginnen: Dogs Daily!

 

De reden dat ik een hondenuitlaatservice start is natuurlijk niet alleen om van mijn eigen passie mijn werk te maken, het is vooral omdat ik iets wil betekenen voor andere hondeneigenaren en niet in de laatste plaats de honden zelf. Veel mensen willen heel graag een hond toevoegen aan het gezin, maar niet iedereen heeft de tijd om elke dag een flinke wandeling met ze te maken. Soms kan dit probleem ook ontstaan na verandering in de thuis- of werksituatie. De kans dat door gebrek aan beweging, geestelijke uitdaging en contact met soortgenoten (gedrags-)problemen ontstaan is vrij groot. Om deze situaties te voorkomen kan Dogs Daily uitkomst bieden door de hond één of een aantal keer in de week mee te nemen voor een lange wandeling in het bos, samen met andere honden. Ze kunnen hier heel goed energie kwijt door het spelen en rennen met soortgenoten of door een lekkere duik in het water te nemen.

De naam is ontstaan door mijn visie dat honden elke dag een bepaalde dosis beweging en aandacht nodig hebben, om dit te bereiken staat mijn leven dagelijks in het teken van de honden. Dogs Daily is dus de perfecte naam en de betekenis maakt het cirkeltje rond.